AKTIVNOSTI PROVOĐENJA SLOBODNOG VREMENA

Objavljeno: 13.05.2022.

Osobe u mirovini imaju dovoljno slobodnog vremena te ih se provedbom projektnih aktivnosti u sklopu projekta Sadržajnija starost potiče na samoostvarenje kroz različite aktivnosti. Svoje slobodno vrijeme umirovljenici provode u sklopu aktivnosti koje ih ispunjavaju.

Pozitivni učinci aktivnosti u slobodno vrijeme vidljivi su na svim područjima čovjekova angažmana – fizičkom, kognitivnom, socio-emocionalnom, dok uspješnost obavljanja aktivnosti u najvećoj mjeri ovisi o motiviranosti samog pojedinca. Kako bi se održala motivaciju starijih osoba za sudjelovanje u različitim aktivnostima, potrebno je prepoznati njihove interese, sklonosti te također njihove mogućnosti.
Provedbom projekta Sadržajnija starost umirovljenicima je omogućeno da kvalitetnije provode svoje slobodno vrijeme uz zabavu i druženje.

Umirovljenici koji sudjeluju na aktivnostima provođenja slobodnog vremena najveći interes su pokazali za izrađivanjem/ukrašavanjem platnenih vrećica. Do sad su izrađene/ukrašene vrećice donirane Udruzi Liga protiv raka Šibensko-kninske županije i Udruzi Aurora. Umirovljenici nastavljaju sa svojom aktivnosti te je do sad ukupno održano 34 aktivnosti provođenja slobodnog vremena.